fbpx

Városrész születik, Almádiban – Bevezető árak!

Balatonalmádi, Szabolcs utca, Magyarország
Eladó
Városrész születik, Almádiban – Bevezető árak!
Balatonalmádi, Szabolcs utca, Magyarország

Összefoglaló

  • Lakás
  • Ingatlan típusa
  • 12140
  • Telekterület m²

Leírás

Jelentős bevezető árkedvezménnyel eladó most épülő lakóparkban 25, nyaralónak vagy tartós ott lakásra is alkalmas lakás, Balatonalmádiban!

A legújabb mindig a legkedvesebb. Ilyen az emberi természet, ilyenek vagyunk. Ha veszünk például egy új ruhát, cipőt, táskát, órát, telefont vagy akár autót, mindig az lesz a legkedvesebb. Lehet, hogy még megvan a régi is, ami hibátlan, akár még évekig is használhatjuk, de már háttérbe szorult, nincs rá szükségünk, a figyelmünk a legújabbon van. Különösen így van ez, ha egy új lakást vagy házat veszünk. A régit már kinőttnek, idejétmúltnak, korszerűtlennek, elavultnak érezzük, alig várjuk, hogy az újba beköltözhessünk.
Persze egy új lakás vagy ház vásárlása ritkán fordul elő az életünkben, hiszen ez a legnagyobb anyagi értékünk. Mi ingatlanosok picit kivételezett helyzetben vagyunk ebből a szempontból. Évente több tucat új lakást, házat ha nem is veszünk, de legalábbis kapunk értékesítésre. És a fókuszunkba mindig az új kerül, kicsit elvonva a figyelmet a többiről, a már meglévőkről.
Természetesen most ez a lakópark a legkedvesebb számomra, de nem pusztán csak azért, mert a legújabb és a legnagyobb beruházás. Azért is, mert megálmodóival és kivitelezőivel sok éve sikeresen együttműködünk már, tudjuk, hogy amit ők elképzelnek, megépítenek majd adnak nekünk értékesítésre, mindig az igényes és színvonalas munka példája lesz. Mindig számíthatunk a remek helyszín kiválasztásra, a letisztult formavilágú és magas minőségű épületekre, a bennük megvalósított jól élhető lakásokra, hiszen ezek azok, amiket a vásárlóink keresnek itt a Balaton északi partján. Hálás vagyok, hogy együttműködhetek velük.

Megközelítés

Ennek a lakóparknak a megközelítése bizonyára senkinek sem fog gondot okozni. A városon átvezető, a Balaton partját hűséges társként követő 71-es út mentén helyezkedik el, aki Veszprém vagy Budapest irányából beérkezik Almádiba, elmegy mellette. Az út kifogástalan állapotban van, ez egyébként elmondható Almádi többi útjáról, utcájáról is, köszönhetően az elmúlt években Almádi látványos fejlődésének, szépülésének, házai, utcái, útjai megújulásának.

Környék

Az itteni lakosok ezt a városrészt „Budatava”-ként, régebbi írásokban „Balatongyöngye”-ként is nevezik. Nyilván ez szubjektív, de úgy gondolom, Almádi méltán kiérdemli a „Balaton gyöngye” címet.

Remek ez a környék.

1. Miért jövünk a Balatonra, ha nem azért, hogy a nyár forróságát a Balatonban enyhítsük? Almádiban három remek strand vár minket a Balaton hűs vízével: a kedves kis Budatava Strand, mely kisgyerekekkel és strandfelszereléssel is csak pár perc séta ide, nagyobb sétával a város központi strandja a Wesselényi strand, és kerékpárral vagy autóval a Káptalanfüred Strand.

2. Itt a bevásárlás sem lesz teher, hiszen az itt megépülő lakásokból kilépve 1 perc az új és remekül felszerelt Aldi, Pepco vagy Rossmann, a város másik irányában elindulva elérhető a Penny Market, kicsit nagyobb sétával, vagy kerékpárral a posta, gyógyszertárak, bankfiókok, éttermek, a Kulturális Központot – kedvenc kávézóm – a Bab kávézó, a vasútállomás, Almádi kedves és hangulatos városközpontja.

3. Aki nem szeretne a főzés gondjával bajlódni Almádiban néhány remek étteremben kiváló fogásokkal várják, pl. Liget Kávéház És ÉtteremHunguest Hotel BÁL ResortCorner Étterem és KávézóHárom Majom Bisztró és Pizzéria, vegetáriánusok számára pedig a Veganeeta Home, a sült-halak kedvelőinek pedig jó szívvel ajánlom a Jóbarátok Halsütödét.

4. Iskolás korú gyerekek szülői számára nagyon jó hír lehet, hogy perc séta ide a Vörösberényi Györgyi Dénes Általános Iskola, valamint az országos hírű Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium. A felsőbb osztályaiba járó gyerekek itt egyedül is mehetnek az iskolába, ezek nem nagy távolságok és a Balaton parti településeken ismeretlen a nagyvárosok forgalma és szmogja.

Lakópark

A 12.140 négyzetméteres háromszög alakú területet délkelet felől az ALDI, délnyugat felől a 71-es út, északkelet felől pedig a kerékpárút és a Séd patak azon túl pedig a sportpálya határolja. A megépülő 7 ház földszint + 2 emeletes – „A”, „B”, „C”, „D”, „E”, „F” épületekből áll.
A 71-es út forgalma zaját az épületek zárt térfala csökkenti, az ALDI rakodó és parkoló funkcióit eltakarandó pedig az épületek abban az irányban is a földszinten zárt tömeget képeznek. A sportpályák felé nyitottabb a beépítés, így a zöld belső kertből láthatóak lesznek a külső zöld területek, a magasabb szinteken pedig a Balatonra nyílhat majd kilátás.
A belső zöldfelületet két zónára oszlik, az egyik az élettel telibb zóna (rekreáció, gyerektartózkodó, játszó terasz), a másik a csendesebb. A belső kert csak az épületeken belülről közelíthető meg, a lépcsőházhoz kapcsolódó folyosóról.
A sportpályák felé kerítés létesül, hogy csak az itt lakók tudják használni a kertet. A többi telekhatáron nem épül kerítés, a nyitott, barátságos beépítésnek kifejezetten célja urbanisztikailag is gesztust gyakorolni.
A buszmegállóhoz lépcső, az ALDI felé járda épül.

A lépcsőházak világosak, természetes fénnyel ellátottak lesznek. A földszinten a megérkezéskor lobby fogadja a belépőket. A lakások rövid belső folyosókról és függőfolyosókról közelíthetők meg, a mélygarázzsal rendelkező épületek esetében – „B”, „D” és „E” épület – lift is szolgálja a lakások kényelmes megközelítését. A lakások egy része mind a személybejárat, mind a teremgarázs felől akadálymentesen elérhető. A teremgarázsban kijelölt akadálymentes parkoló valamint 5 db elektromos autótöltő létesül.

A lakópark külső határain 33 db, a lakóparkhoz vezető magánúton további 30 db felszíni parkoló, a „B”, „D” és „E” épületek alatt pedig 54 db teremgarázshely és 68 db tárolóhelyiség épül.

Lakások

A megépülő összesen 97 db lakás nyaralónak is és tartós itt lakásra is alkalmas lesz, ennek érdekében zömében többszobásak 40-60 m2 alapterülettel, illetve nagyobb terasszal.
A földszinti lakások kertkapcsolatosak, az emeleti lakások körül végig terasz húzódik, különböző mélységben (a nappalik előtt nagyobb terasz található). A fennmaradó felületeket öntözött zöldtető borítja.
A lakások tervezésekor fontos szempont volt a környezettudatos, fenntartható és gazdaságos működtetés. Ennek érdekében a padlófűtéshez illetve a melegvíz felfűtéséhez valamint a légkondicionáló fan coil hűtéshez a hőenergiát korszerű levegős hőszivattyú szolgáltatja. A víz és hőmennyiség fogyasztás elszámolása lakásonként mérőórák alapján történik. TV antenna hálózat és Audió kaputelefon hálózat szolgálja majd a további kényelmet.

A lakópark megépítése több ütemben történik. Az első ütem munkái 2023 májusában elkezdődtek.

Beruházó: BAT-HOMES Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhelye: 1036 Budapest, Bécsi út 85. Fsz. 5. ajtó, Cégjegyzékszáma: 01-09-380691, Adószáma: 29142066-2-41, Tevékenysége: Saját tulajdonú ingatlan adásvétele

Kivitelező: Mono-A Vill Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhelye: 8145 Nádasdladány, Fő út 69., Cégjegyzékszáma: 07-09-015015, Adószáma: 14423916-2-07, Tevékenysége: Saját tulajdonú ingatlan adásvétele

Az első ütemben az „F” épületben 11, a „G” épületben pedig 14 lakás készül el. A lakások vételára, bevezető árkedvezménye, pontos paraméterei, alaprajzai és egy lehetséges berendezésük az adott épület adott szintjére kattintva tekinthetők meg.

A lakások Műszaki leírása megtekinthető a csatolt PDF dokumentumban a LETÖLTÉS-re kattintva.

A lakások megvásárolhatók egy összegben, vagy a következő fizetési ütemezés szerint:

20% vételárrész esedékes a szerződéskötéskor (10 % foglaló + 10 % vételár részlet)
20% vételárrész esedékes az alaplemez szerelésekor
40% vételárrész esedékes a szerkezetkész állapot elérésekor
15% vételárrész esedékes a csempe, szaniter kiválasztásakor
5% vételárrész esedékes a Használatbavételi engedély / birtokbaadás előtt

❇️ ❇️ ❇️

„F” épület földszint

❇️ ❇️ ❇️

„F” épület 1. emelet

❇️ ❇️ ❇️

„F” épület 2. emelet

❇️ ❇️ ❇️

„G” épület földszint

❇️ ❇️ ❇️

„G” épület 1. emelet

❇️ ❇️ ❇️

„G” épület 2. emelet

Balatonalmádi nagy ütemben fejlődő, forgalmas üdülőváros Veszprém vármegyében, a Balaton északkeleti öble közelében, az Öreg-hegynek a tóra leereszkedő lejtőjén. Fejlődésében nagy szerepe van a közeli megyeszékhelynek, Veszprémnek. Székhelye a Balatonalmádi járásnak. A Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A város népessége az utóbbi években indult rohamos növekedésnek. 2021-re már átlépte a 10000 főt a város lakossága. Nyaranta rengeteg izgalmas programot kínál az ide látogatók számára. Balatonalmádi része Vörösberény (1971 óta), Budatava és Káptalanfüred is.

Forrás: wikipédia

Ingatlan dokumentumai

A Lakópark műszaki leírása
A Lakópark közlekedési terve

Részletek

Updated on január 30, 2024 at 8:52 de.
  • Telekterület: 12140 m²
  • Ingatlan típusa: Lakás
  • Ingatlan státusza: Eladó
  • Város Balatonalmádi

Video

Megtekintés kérése

Ön adatai

Compare listings

Compare
Táborita József
  • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!!