fbpx

Meglepetés Almádiban!

 • 559.000.000 Ft
Kiemelt Eladó
Balatonalmádi, Magyarország
Kiemelt Eladó
Meglepetés Almádiban!
Balatonalmádi, Magyarország
 • 559.000.000 Ft

Összefoglaló

 • Ház
 • Ingatlan típusa
 • 5
 • Szoba
 • 2
 • Fürdőszoba
 • 283
 • 1
 • Garázs
 • 1330
 • Telekterület m²
 • 2022
 • Építés/Felújítás éve

Leírás

Szép panorámával a Balatonra, 5 szobás minimalista luxusház eladó Balatonalmádiban

Balatonfüred irányából a Balaton partját hűséges társként kanyarogva követő 71-es úton vezetek Almádi felé és hallgatom a rádiót. Éppen a The Weeknd talán legnagyobb sikerű – Save Your Tears, (a youtube-on 1.4 milliárdszor! nézték meg) – zeneszáma szól, és bár ő nem az én generációmhoz tartozik, lányaim unszolására korábban már meghallgattam jó-néhány szerzeményét. Azonnal magával ragadott a tehetsége, a zenéje, a dallamok, és az élet magasságairól és mélységeiről filozofikus szinten megírt dalszövegei. Igen, ez az a zene, amit ha csak egyszer is hall az ember, nem felejti.
Ebben a hangulatban vezettem Almádi felé, és bár füredi lakos lévén ezt gyakran teszem, most mégis meglepetés számomra ez az út. Meglepetés, öröm és izgatott várakozás. Visszaidézem, hogyan is kezdődött:

Néhány nappal korábban reggel az íróasztalomnál ülve éppen átgondoltam az aznapi feladataimat, amikor megszólalt a telefonom. Ránéztem a kijelzőre, egy ismerős nevet láttam, egy ismerőst, akivel már több, mint 10 éves az ismeretségünk, ügyfélként ismertük meg őket akkor, azóta néha összefutunk, pár mondatot váltunk velük, majd megyünk tovább az utunkon, de valamennyien azzal a jó érzéssel, hogy de jó volt pár percet beszélgetnünk egymással. Kapcsolatunk az évek során az ügyfél – barát viszony skáláján már sokkal inkább a barát irányába tolódott el.
„- Jó reggelt Mária, örülök, hogy hallom a hangod. Mit tehetek érted? – mondtam a telefonba.
– Szia Józsi, szeretném, hogy átgyertek hozzánk Almádiba. – mondta ő.
– Persze, természetesen. Miről van szó? – kérdeztem, hogy felkészülhessek a témára.
– Úgy döntöttünk, hogy eladjuk a házunkat. Ehhez szeretnénk kérni a segítségeteket.
– Ne mondd! – válaszoltam meglepődve – Nemrég építettétek, még igazán be sem tudtátok lakni.
– Igen, de másként alakult az életünk, ezért eladjuk.

Miközben letettem a telefont és beírtam a naptárba az időpontot, elgondolkoztam: meglepetés volt számomra ez a hívás, de ugyanakkor, mint ingatlanosnak öröm és izgatott várakozás is. Bár még nem ismertem a házat, de abban biztos voltam, hogy különleges, hogy luxus lesz. Egy luxusingatlan értékesítése pedig mindig nagy kihívás és ha sikeresen teljesítjük, nagy örömet szerzünk vele az eladónak, mert tovább tud lépni új céljai felé, és nagy örömet szerzünk a vevőnek, mert élete ebben az ingatlanban egy új, magasabb minőségű szakaszba léphet.
Most ismét itt vagyok Almádi, hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Megközelítés
Almádi határát elérve elhaladok a szépen felújított Ecoil benzinkút mellet, majd balra ismét megcsodálom a nemrég felépült „Veganeeta Home” éttermet, elismerés a tulajdonosoknak.
A városba beérkezve a Vasútállomásnál lekanyarodom a 71-es útról és itt is vagyok Almádi központjában. Elhaladok a Pannónia Kulturális Központ, a PostaPatika, majd a Balatonalmádi Egészségház és Orvosi Rendelők, a Coop üzlete előtt, majd a Városi Piac után tovább vezetek Veszprém irányába, jobb kézről még látom a Pufi pékséget, – hacsak tehetem, megállok pár sóskiflit vásárolni – és pár kereszteződés után meg is érkezem. Végig kifogástalan minőségű aszfaltozott úton jöttem, csak az utolsó kb. 200 méter várja még, hogy megkapja a burkolatot.

Környék
Balatonalmádi Vörösberény városrészében vagyok, a domboldalban, pár utca van még felfelé az északi irányban és azokon túl kezdődik az erdő. Ahogy körbe nézek, mindenfelé szépen felújított, új építésű, vagy éppen épülő házakat látok, ez a városrész Almádi legújabb, talán a legnagyobb tempóban fejlődő családi házas övezete.

Telek
A telek 1330 m2 nagyságú, enyhén emelkedő, alakja majdnem szabályos téglalap, utcafronti mérete kb. 30 méter, hosszúsága kb. 48 méter, tájolása Délkeleti irányú, nagyon szép panorámával a Balatonra.
Nem kétséges, hogy ez egy jó elhelyezkedésű, jó méretű, szép szabású, jó tájolású balatoni panorámás telek, mely paraméterei alapján alkalmas egy luxus kategóriás ház megépítéséhez.
Megfelelő telek ahhoz, hogy elférjen egy akár 5-6 fős család számára tágas lakóteret biztosító ház és még maradjon elég tér a szabadban a nyári forróságot enyhítő medence számára, és a fáknak, a bokroknak, a virágoknak és a pázsitnak a környezet megszépítéséhez, otthonossá tételéhez.
Most téli arcát mutatja, de így is szép. Igen, ami szép, az télen is szép. Bizonyos vagyok benne, hogy amikor a téli pihenő után tavasszal újra éled és virágpompába borul, a természet szépségével ajándékozza meg az itt lakók napjait.

Közművek
Víz, csatorna és villany bevezetve. Más nem is kell a kényelmes és gazdaságos üzemeltetéshez.

Ház
A ház kettő szinten szolgálja az itt élők életét és kényelmét.
Az utcaszinten épült meg a 2 autó elhelyezésére alkalmas garázs, a kerti szerszámok és a medence üzemeltetését szolgáló gépek tároló helyisége, a fitnesz terem, a gépészeti helyiség és a kamra. Ez a szint összesen bruttó 96 m2. Lásd alaprajz.
A lakószinten található az egy légtérben kialakított rendkívül stílusos és hangulatos nappali-konyha-étkező, mely az itt lakók közös élettere. A balatoni hangulatot a konyhából, az étkezőből és a nappaliból is látható szép balatoni panoráma adja.
Az elvonulást, a privát szférát az épület hátsó traktusában megvalósított 4 hálószoba nyújtja, ahol a pihenéshez szükséges nyugalom, csend garantált.
A lakótértől a nyáron a nagy meleget, télen a nagy hideget a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer tarja kint, így biztosítva egész évben a kellemes klímát.
Ez a szint összesen nettó 158 m2. Lásd alaprajz.
Tavasztól őszig a lakótér a kert felé megnyílik és kiegészül a 33 m2 területű fedett terasszal és az itt élők kedvencével, a 8*4 méteres medencével.

Több száz fényképet készítve alaposan megismertem az ingatlant és kialakult bennem: ez az épület és a benne megvalósított lakótér remek képviselője a Balatonon a minimalista a stílusnak, elismerésem a tulajdonosoknak, a tervezőnek és a kivitelezőnek, egy rendkívüli ízléssel és gondossággal kivitelezett építészeti remekművet alkottak itt meg.

Nem kétséges, hogy ez egy luxus kategóriás telek, rajta egy luxus kategóriás házzal, az itt élők számára egy luxus minőségű életet nyújtva.


Azt mondják, időnként át kell rendezni a lakást, időnként munkahelyet és időnként lakást vagy még inkább lakhelyet kell változtatni. Ezek a változtatások segítenek kiszakadni a megszokottból, az unalmasból, az egyhangúból. Segítenek elszakadni a múlttól, elengedi annak már szükségtelen terheit, belekezdeni egy újba, egy szebbe, újra felfedezni az életet, annak szépségét. Szerencsés az, aki ezt megteheti.

És itt luxus körülmények között teheti.

Kedves potenciális Vevő! Meglepetés ez a ház, öröm ez a ház.
Ritka lehetőség. Éljen vele!

Részletek

Updated on március 28, 2024 at 5:30 du.
 • Ár: 559.000.000 Ft
 • Lakóterület: 283 m²
 • Telekterület: 1330 m²
 • Szoba: 5
 • Fürdőszoba: 2
 • Garázs: 1
 • Garázs alapterülete: 45
 • Építés/Felújítás éve: 2022
 • Ingatlan típusa: Ház
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Város Balatonalmádi
 • Megye Veszprém vármegye
 • Irányítószám 8220
 • Megye Magyarország

Alaprajzok

image

Description:

image

Description:

Video

Megtekintés kérése

Ön adatai

Compare listings

Compare
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!!