fbpx

Lakberendezés felsőfokon…

 • 129.000.000 Ft
Kiemelt Eladó
Nagyvázsony, Magyarország
Kiemelt Eladó
Lakberendezés felsőfokon…
Nagyvázsony, Magyarország
 • 129.000.000 Ft

Összefoglaló

 • Ház
 • Ingatlan típusa
 • 5
 • Szoba
 • 2
 • Fürdőszoba
 • 138
 • 1536
 • Telekterület m²
 • 2015
 • Építés/Felújítás éve

Leírás

Eladó 5 szobás, 2 fürdőszobás, lakberendező által megálmodott és kivitelezett lakóház a falu szélén, mesébe illő környezetben a vidéki élet szerelmeseinek,
a „Kiváló falumegújítok” fődíjas településén Nagyvázsonyban

Megközelítés
Balatonfüred felől a Balaton-felvidék kis településeit összekötő utakon vezetek úti célom Nagyvázsony felé, kb. 25 perces az út autóval, de Veszprémből vagy Tapolcáról is szinte pontosan ugyanennyi az idő alatt elérhető. Jártam már itt, van vagy 5 éve is már, és most örömmel állapítom meg, hogy a felújításnak köszönhetően milyen kifogástalan az országút minősége, szinte alig kell az útra figyelni vezetés közben, gyönyörködhetek az tavasz pompázó színeibe öltözött tájban. Az út mindkét oldalán szépen megművelt szántókat, mezőket látok, megcsodálhatom a nyár előhírnökeit a sűrű pipacsréteket és a virágukkal kékbe borított lucerna kaszálókat – elismerés és tisztelet érte a földművelés nehéz kenyeréből élőknek – még a sorjázó távvezetékek is mintha természetes módon belesimulnának a tájba, majd a távolban a Kab-hegy tornya emelkedik a magasba előttem és mutatja az utat, mint a tengeren a világítótorony a kikötőbe igyekvő hajóknak és jelzi, hamarosan megérkezem. Bár városi ember vagyok, megérint a táj, a természet szépsége, gyerekkorom szeretett emlékeit juttatja eszembe.
Megérkezem Nagyvázsonyba, pontosabban annak a valaha önálló településként létezett Nemesleányfalu részébe.

Környék
Nemesleányfalu több, mint ezer éve ismert és lakott település, a XV. század óta Leányfalu, majd az itt élő nemes származású lakói miatt Nemesleányfalu néven említik a korabeli írásos krónikák. Mint oly sok más magyar település, a török hódoltság alatt elpusztult, de a XVIII. században német telepesek újraépítették, akik betelepítésüktől fogva őrizték és ápolták kultúrájukat, a mindennapjaikat megszínező hagyományaikat és sajátos nyelvjárásukat. A „német vonal” a mai napig megmaradt, ma is számos házban – elsősorban nyaranta -német tulajdonosok laknak, de vannak más európai országokból származó itt élők is.
Néhány utca csak a településrész, akár gyalog is bejárható – és érdemes is – mindenütt szép új építésű vagy a régit a hagyományaiban megőrző, kiválóan felújított házakat látok, mindenfelé rend, tisztaság, ápolt kertek, csend, nyugalom, kedvesség, barátságosság. Bár idegen vagyok, ismerősként köszöntenek az itteniek, behívnak, megmutatják a házukat.
A múlt hagyományainak megőrzése, ugyanakkor a jelen és a jövő építése a település lakói és a vezetés számára is kiemelten fontos, ennek érdekében elvégzett munkájukért 2017-ben Nagyvázsony megkapta a Magyarországi Falumegújítási-díjat a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért és Nagyvázsony egyedüliként a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjában is részesült.
Ugyan kicsi a település mégis minden fontos megtalálható itt, ami csak kellhet a hétköznapokban. Pár perc autóval több élelmiszerbolt, húsbolt, óvoda, Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, gyógyszertár, önkormányzat, posta, étterem, cukrászda, közösségi ház. Ami pedig itt nem kapható meg, az 15-20 perces autózással Veszprémben vagy Tapolcán bizonyosan igen.

Telek
Itt állok bent a telken, 1536 m2, még nem túl nagy ahhoz, hogy a rendben tartása terhet jelentsen, de már nem is kicsi. Kényelmesen elfér rajta a ház, a garázs-tároló-nyárikonyha épülete, és bőven marad hely a környezetet megszépítő fáknak, bokroknak.
A telek minden irányból be van kerítve több oldalán impozáns kőkerítéssel, bár a kerítés inkább csak szimbolikus, a határokat jelzi, nagy itt a közbiztonság, nem fordul elő bűncselekmény.

Közművek
Víz, csatorna, villany, gáz bevezetve.

Ház
Az ház ámulatba ejtett.
Miközben kívül és belül is fellelhetők a parasztházak stílusjegyei – a tornác, a fehér falak, gerendás mennyezet, fa nyílászárók, a kicsi ablakok, a boltívek, fa bútorok, textilek, szőttesek, szőnyegek – ugyanakkor mindez a legmagasabb szintű, legkifinomultabb lakberendezési ízléssel megvalósítva.
Mintha egy különleges világba csöppentem volna, a kényelmet művészi szintű kivitelezésben kínálja ez a ház az itt élők számára. Különleges élmény lehet ebben a környezetben lakni, élni.


Ez nem pusztán csak egy stílus, ez egy életérzés! Méghozzá egy nagyon különleges életérzés.


A ház egyszintes, tetőtere szükség esetén beépíthető. Lakóterülete bruttó 154 m2 nettó 138 m2. Lásd alaprajz. A tágas nappali, étkező, a három hálószoba és a kettő fürdőszoba kényelmes életteret ad 3-5 fős család számára tartós itt élésre vagy csak nyaranta. A tavaszi-őszi átmeneti idők hűvösét a cserépkályha, a tél hidegét a gázkazánnal fűtött radiátorok űzik el.
A lakótér kényelmét kiegészíti a 2015-ben megépített melléképületben kialakított 29 m2-es garázs, 20 m2-es tároló és a 28 m2-es nyárikonyha, összesen 77 m2 területen. Lásd alaprajz.

Az ingatlan a település legszélső utcájában helyezkedik el, szomszédai alig vannak, kiválóan alkalmas azok számára akik a csendet, nyugalmat, az alkotói magányt keresik.

Összefoglalva elmondhatom, hogy ez egy elragadóan szép ház, mesébe illő környezetben,
jó életminőséget és további lehetőségeket nyújtva lakóinak.


Elvégeztem a munkát, készítettem több-száz fényképet; ideje haza menni. Ahogy elindulok az autóval észreveszem, hogy egy kíváncsi mókus figyel rám a kőkerítésről. Nem szalad el, nem fél, biztosan „tudja”, hogy itt nincs mitől tartania, biztonságban van, békésen elvagyunk egymás mellett. A rádióban megszólal Mozart 23. zongoraversenye.
Boldogság van a szívemben, hálás vagyok, hogy itt lehettem.

Kedves potenciális Vevő!
Ez egy különleges és ritka lehetőség! Itt nem egy házat, hanem egy életérzést,

életmódot vásárolhat meg!

Ne habozzon, hívjon!

Részletek

Updated on június 24, 2024 at 10:56 de.
 • Ár: 129.000.000 Ft
 • Lakóterület: 138 m²
 • Telekterület: 1536 m²
 • Szoba: 5
 • Fürdőszoba: 2
 • Garázs alapterülete: 29
 • Építés/Felújítás éve: 2015
 • Ingatlan típusa: Ház
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Cím Akácfa utca 31.
 • Város Nagyvázsony
 • Megye Veszprém vármegye
 • Megye Magyarország

Alaprajzok

image

Szint leírása:

terasz beszámíthatósági %50%
BruttóNettó
Lakóépület
Terasz-D18,369,18
Tornác8,924,46
Terasz-É5,422,71
Terasz+Tornác összesen32,716,35
Nappali29,7929,79
Étkező24,5924,59
Konyha8,068,06
Előtér2,492,49
Hálószoba-111,5811,58
Hálószoba-210,8610,86
Fürdőszoba4,714,71
Hálószoba-317,1217,12
Előtér2,532,53
WC1,231,23
Fürdőszoba4,064,06
Fűtés4,424,42
Lakótér összesen121,4121,4
Lakótér+Terasz+Tornác összesen154,1137,8

image

Szint leírása:

Melléképület
Garázs29,3
Tároló20,3
Nyárikonyha27,6
Melléképület összesen77,2

Video

Megtekintés kérése

Ön adatai

Compare listings

Compare
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!!