fbpx

Lakás a világ legélhetőbb városában

 • 72.600.000 Ft
Embelgasse 35, Bécs, Ausztria
Eladó
Lakás a világ legélhetőbb városában
Embelgasse 35, Bécs, Ausztria
 • 72.600.000 Ft

Összefoglaló

 • Lakás
 • Ingatlan típusa
 • 1
 • Szoba
 • 1
 • Fürdőszoba
 • 37

Leírás

Eladó lakás a „világ legélhetőbb városában”
Bécsben, a Margareten-ben

Bécs 2023-ban elnyerte „a világ legélhetőbb városa” címet, Földünk 172 városát az általa kínált életminőség alapján értékelő listán került az első helyre. Nem első alkalommal nyerte el ezt a címet, hiszen 2022-ben, 2019-ben, 2018-ban is a lista első helyezettje lett, 2017-ben és 2016-ban pedig a 2. helyezett volt.
Bizonyára sokak előtt ismeretes ez a tény, de vajon mit is jelent ez pontosabban, mit kell ezalatt érteni, milyen szempontok alapján lehet megszerezni ezt a nyilvánvalóan nagyon megtisztelő címet?
A listát az 1946-ban alapított London, New York, Hong Kong és Dubai székhelyű Economist Intelligence Unit kutatóintézet készíti el a városok stabilitása, az egészségügyi ellátása, a kultúrája, a környezete, az oktatása és az infrastruktúrája értékelése alapján.
Bécs tehát az a város a 172 közül, mely ezeknek a paramétereknek az értékelése alapján a kerülhetett a legjobb pozícióba. Nézzük meg kicsit részletesebben ezeket a paramétereket, szempontokat!
Stabilitás: Ausztria politikai és társadalmi stabilitásáról ismert, Európa egyik politikailag legstabilabb országának tartják. Bécs, mint főváros és mint jelentős kulturális és gazdasági központ, profitál ebből a stabilitásból és híres arról, hogy biztonságos és kényelmesen élhető város.
Egészségügyi ellátás: Bécs, mint Ausztria fővárosa, fejlett, átfogó és magas színvonalú közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszerrel büszkélkedhet. Bécsben sok egészségügyi szakember többnyelvű, és az orvosi szolgáltatások általában elérhetőek a nemzetközi lakosok számára.
Kultúra: Bécs a klasszikus zene központjaként hosszú hagyományokkal rendelkezik, olyan híres zeneszerzőknek adott otthont, mint Mozart, Beethoven és Haydn. A Bécsi Filharmonikusok és a Bécsi Állami Operaház nemzetközileg elismert intézmények. A Bécsi Állami Operaház mellett a város számos színházzal rendelkezik. Bécs építészete tükrözi császári múltját, nagyszerű palotákkal, barokk épületekkel és történelmi emlékhelyekkel. A Hofburg-palota, a Schönbrunni palota és a Belvedere-palota az építészeti gyöngyszemek közé tartozik. Bécs múzeumok és művészeti galériák sokaságának ad otthont. A Kunsthistorisches Museum, a Leopold Múzeum és az Albertina csak néhány példa. Bécs gazdag kávéházi kultúrával rendelkezik, amely évszázados múltra tekint vissza. A város kávéházai társadalmi központként szolgálnak, ahol az emberek összegyűlnek, hogy kávét, süteményt és beszélgetést fogyasszanak. Bécs egész évben számos kulturális eseménynek és fesztiválnak ad otthont a filmfesztiváloktól kezdve az irodalmi rendezvényekig.
Gasztronómiai színtere tükrözi a sokszínű kulturális hatásokat.
Környezet: Bécsben összesen 990 városi park található, ahol találkozni lehet barátokkal, sétálni, futni vagy csak ücsörögni a napon egy padon. A városi forgatag zöld szigetei, ideális helyek egy kicsit fellélegezni.
Oktatás: Bécs az oktatási lehetőségek széles skáláját kínálja az általános iskolától a felsőoktatásig. Az 1365-ben alapított Bécsi Egyetem a német nyelvű világ egyik legrégebbi egyeteme. További neves intézmények közé tartozik a Bécsi Műszaki Egyetem, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem, valamint a Természeti Erőforrások és Élettudományok Egyeteme. Ezek az intézmények hozzájárulnak a város szellemi és tudományos környezetéhez. Bár az oktatás elsődleges nyelve a német, néhány egyetem és oktatási program angol nyelvű kurzusokat kínál, ami vonzza a nemzetközi hallgatókat.
Infrastruktúra: Bécs kiterjedt és megbízható tömegközlekedési rendszerrel rendelkezik, beleértve a buszokat, villamosokat és a hatékony metróhálózatot (U-Bahn). A város híres a pontos és jól összekapcsolt tömegközlekedéséről. Összesen 162 tömegközlekedési vonallal rendelkezik, amelyeket évente több mint 966 millió utas használ. A bécsiek nagyon fenntartható módon közlekednek: 73% tömegközlekedéssel jár munkába, 13% kerékpárral.

Munkalehetőség, megélhetési költségek: A város jól fejlett gazdasággal rendelkezik, amelynek kulcsfontosságú ágazatai közé tartoznak a szolgáltatások, a technológia, a pénzügyek, a turizmus és a kutatás. A szakképzett munkaerő olyan területeken keresett, mint a technológia, a mérnöki és a pénzügyi szakma. A bérszínvonal általában versenyképes, és tükrözi a város magas életszínvonalát. A megélhetési költségek más európai nagyvárosokhoz képest általában alacsonyabbak. Ez az egyensúly hozzájárul Bécs vonzerejéhez mind a lakosok, mind a külföldiek számára.

Úgy vélem, a fentiek alapján nyugodtan kijelenthető, hogy
Bécs méltán kapja meg újra és újra a „világ legélhetőbb városa” címet.


Utca
Bécs 5. kerületében vagyok, azaz a Margareten-ben, az Embelgasse 35. számú ház előtt. Ha nem tudnám, hogy Bécsben vagyok, azt az épületre nézve is kitalálhatnám, jól felismerhetőek rajta a birodalmi, a császári múlt idején kialakult építészeti stílus elemei. Szemgyönyörködtető a látványa, a közelmúltban történt felújítása után teljes pompájában mutatja be, mire volt képes a korabeli építészet amikor Bécsben lakóházat akart építeni.
Jó darabig még lent vagyok, végig járom az utcát, nézem a házat, fényképeket készítek, és apránként tudatosodik bennem: itt és a környékben alig van forgalom, nagyon nyugodt az utca. Korábban sok éven keresztül Budapesten éltem, ott az erős gépjármű és gyalogos forgalom miatt elképzelhetetlen lett volna, hogy az utca közepén sétálva hosszasan fényképezzek. Bécs híres arról, hogy ott minden komótosabb, kényelmesebb, lassabb. Ezt most személyes tapasztalatom is megerősíti.
A ház belülről is tükrözi kora stílusát, kis kanyargós csigalépcső vezet fel a 3. emeletre. Bár a felújítás idején liftet is beépítettek mégis inkább gyalog megyek, jól esik egy kis mozgás az autóvezetés után.

Lakás
Ha valaki sok éve foglalkozik már ingatlanokkal, kialakul benne a készség, hogy szinte azonnal meg tudja ítélni, jó az ingatlan vagy sem.
Azonnal érzem, ez egy jó ingatlan, ez egy jó lakás. Tetszik. Nem nagy, de nem is kicsi. Az összesen 37 m2 nem tűnik soknak, mégis rögtön látszik, hogy 1-2 fő számára elég teret ad a kényelmes itt éléshez. A szépen felújított és berendezett előszoba-konyha-étkező, a fürdőszoba-WC és az előtere remekül szolgálják ki a nappali-hálószobát. A szoba tágasságát fokozza a nagy belmagasság, hangulatát pedig a kettő darab nagy – az utcára néző – ablakon beáramló fény teszi még otthonosabbá. A szoba tájolása nagyjából nyugati, a délutáni nap nyáron szépen beragyogja.
A fürdés-mosogatáshoz és a radiátorok melegítéséhez a meleg vizet saját, mérőórával felszerelt gázkazán fűti, a villanyáram elszámolása szintén mérőóra szerint, fogyasztás alapján történik.
A lakáshoz az alagsorban tartozik egy saját zárt tároló illetve szükség esetén használható egy közös kerékpártároló helyiség is.

Környék
Ahogy az Embelgasse is, a környező utcák is zömében egyirányúak. Ez több előnnyel is jár. Egyrészt az utca gépjármű forgalma a felére csökken, ebből következően az általuk keltett zaj és kipufogógáz is. Csendesebbek, nyugodtabbak az utcák, jobb a levegőjük. A másik előny, hogy az utcában marad hely parkolás céljára. Így akik munkából este gépkocsival jönnek haza, nem kell amiatt aggódniuk, hogy nem találnak parkolóhelyet a ház közelében.
Aki tömegközlekedéssel jár munkába, az egy tömbbel távolabb lévő megállóban tud fel- és leszállni.
A közelben a hétköznapok kényelmes viteléhez szükséges minden fontos dolog gyalog is gyorsan elérhető. A bevásárlás a közeli BILLA üzletekben, friss zöldség-gyümölcs a Besin Supermarkt-ban kapható, pékárut, kávét pedig több közeli Beckerei is kínál. Büfék, bisztrók és éttermek, ruházati és műszaki boltok is járótávolságban vannak. Gyógyszertár, posta 10 perc sétával elérhető. Bölcsőde-óvoda, kettő általános iskola és egy gimnázium is van a negyedben. Két közeli park és játszótér várja a gyerekeket és szüleiket.

Összefoglalva: ez egy 1-2 fő számára jól élhető lakás, jó utcában, jó környéken.

Ha fontolgatja lakás vásárlását Bécsben, ne habozzon! Hívjon!

Részletek

Frissítve február 7, 2024 at 9:13 de.
 • Ár: 72.600.000 Ft
 • Lakóterület: 37 m²
 • Szoba: 1
 • Fürdőszoba: 1
 • Ingatlan típusa: Lakás
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Cím Embelgasse 35
 • Város Bécs

Alaprajzok

image

Szint leírása:

Wohnzimmer / Lakó / Hálószoba21,44 m2
VR / Küche / Előszoba / Konyha8,32 m2
VR / Fürdő előtér3,36 m2
Bad / WC / Fürdőszoba3,8 m2

Megtekintés kérése

Ön adatai

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!!