Kód: 969birtok/tanya
Mencshely
Lakóterület: 80 m2
Telekméret: 2631 m2
Ár: 69,9 millió Ft
Ha szeretné hallgatni a csendet, itt fogja tudni, ha szeretné élvezni a balatoni panorámát, itt fogja tudni, ha szeretne túrázni a történelmi környékben, itt fog tudni. Itt olyan helyre talál, ahol még őrzik a múlt értékeit, de a jelenkorban élnek. Ez az ingatlan a Halom-hegyen Mencshely és Dörgicse között található. A balatoni örökpanorámás 2631 négyzetméteres területen 80 négyzetméter alapterületű, hétvégi háznak használható nádtetős gazdasági épület eladó. A 2005-ben épült, a 2010-ben felújított beépített tetőterű ingatlanban nappali, hálószobák, konyha, fürdőszobák, WC, garázs, panorámás terasz található.A közművek közül vezetékes víz és villany van, fűtése elektromos és Ivenka beton kandallóval megoldott. A gyümölcs kataszteri besorolású telken kiülő, borospince, gyümölcsfák vannak. Irányár: 69,9 millió Forint. Kód:969

„Azok a magyarok, akik őseik hitét nem akarták az új hitért elhagyni, fellázadtak István király ellen. Kupa somogyi vezér állt a lázadók élére és hatalmas sereget vezetett Veszprém vára alá, ahol akkor István király feleségével, Gizellával együtt tartózkodott. István király, mielőtt az ostrom megkezdődött volna, nejét kiszöktette a várból, hogy valamelyik faluban biztonságba helyezze. Már jól elhagyták Veszprémet, és Vázsony körül jártak. Ekkor a király hátratekintve rémülten vette észre, hogy a lázadók egy csapata üldözőbe fogta őket. Megsarkantyúzta lovát, hirtelen a közeli rengetegbe vágtatott. Mire üldözői odaértek, már nyomát vesztették. Egy ősz remete lakott a rengetegben, arra bízta feleségét, míg a rend és béke helyreáll. Ott is maradt Gizella királyné a remete kunyhójában, míg István a lázadó Kupa vezér seregét széjjelverte, és helyreállította az ország nyugalmát.Ekkor aztán hálából megmeneküléséért kápolnát építtetett arra a helyre, ahol a remetekunyhó állt, és elnevezte azt Menedékhelynek vagy Ments-helynek, mivelhogy ott menekült meg a haláltól.Itt állt a kápolna, ahol most a falu van, és attól kapta nevét a falu is.”

Az összes jelentős bank kínálatából legalkalmasabbat megkeresve 150 millió Ft-ig teljes körű hitelügyintézést vállalunk!